Speel mee

Voor wie?

Muziek spelen is al leuk maar het is nog veel leuker als je in groep kunt musiceren. Ons orkest biedt je daartoe de kans. Iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd, of je eerder een beginnende muzikant bent die nog maar een paar jaar een instrument speelt, of gevorderd. Door een gerichte en opbouwende aanpak kunnen beginnende muzikanten zich verder ontplooien. Lid worden kan het ganse jaar door. Wij zijn steeds op zoek naar gedreven, enthousiaste muzikanten die een blaasinstrument (zowel koper- als houtblazers), of slagwerk bespelen. Basgitaar en piano zijn ook welkom als begeleiding. Meespelen kan zowel als vaste muzikant of op losse basis voor een of meerdere projecten. Hoe groter de bezetting, hoe meer mogelijkheden dit biedt om te kunnen groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Heb je vroeger nog een instrument gespeeld, maar heb je door omstandigheden een hele tijd niet meer gespeeld en wil je terug herbeginnen, dan ben je zeker ook welkom. We kijken dan samen naar een oplossing op maat om opnieuw in vorm te geraken.

Als je graag muziek wil leren spelen, verwijzen we je graag door naar de muziekacademie KADE in Deinze, waarmee wij al jaren op een positieve manier samenwerken. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste keuzes te maken, we staan jullie daarom graag met raad en daad bij als je hier hulp voor nodig zou hebben.

Vanuit VLAMO kunnen we een beroep doen op externe ondersteuning, we organiseren bijvoorbeeld regelmatig partiële repetities met specifieke instrumentengroepen om op die manier technieken te verbeteren, beter op elkaar afgestemd te zijn en vooral van elkaar te leren.

Partiële repetitie klarinetten met David Van Maele (2020)

Ben je actief lid van Harmonieorkest Deinze en volg je ook les aan de muziekacademie Deinze (KADE), dan kan je daar gratis een instrument huren. Voor meer informatie, contacteer dan onze secretaris.

Instrumenten

Waar en wanneer?

De repetities vinden afwisselend op donderdag- en vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur plaats. Tot maart 2020 was dit op de eerste verdieping van het Albert Saveryspand aan het Emiel Clausplein, waarvan hieronder nog foto’s te zien zijn. Sinds begin september zijn we, na een noodgedwongen pauze, terug van start gegaan met de repetities. Ons nieuw repetitielokaal is gelegen in de Louis Dhontstraat 15, boven het Rode Kruis. We repeteren niet het volledige jaar door, maar vooral in aanloop naar een concert.

IMG_20200510_184102
IMG_20190422_142623
IMG_20190422_142006
IMG_20190422_142427
IMG_20190422_142801_Bokeh

Geïnteresseerd? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met onze dirigent per telefoon (0479/70.14.38) of via e-mail (dirigent@harmonieorkestdeinze.be). Hij staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Bekijk hier ons repetitieschema.

Waarom meespelen?