Garnaalstoet Garnaalstoet
zondag 26 juni 2022 om 15:30

Zeedijk Oostduinkerke

Sinds 1950 staat het laatste weekend van juni in Oostduinkerke in het teken van de Garnaalfeesten. Het evenement is een jaarlijkse ode aan de zee in het algemeen en de garnaalvissers in het bijzonder. Oostduinkerke is namelijk de enige kustgemeente ter wereld waar tot op vandaag garnalen te paard worden gevangen. De lokale handelaars verwennen je graag met verse garnaaltjes en speciale garnaalgerechten.

Samen met de Koninklijke Harmonie “Eendracht & Verbroedering” uit Vinkt gaan op zondag 26 juni meestappen in de Garnaalstoet. Deze vertrekt om 15u30 vanop de Zeedijk in Oostduinkerke-Bad en gaat zo naar Oostduinkerke-Dorp.
Heel het weekend staat in het teken van de garnaal. Neem zeker een kijkje op Garnaalfeesten 2022 voor een volledig overzicht van alle activiteiten.

Wandelconcert
Europees Schutterstreffen (EST) Europees Schutterstreffen (EST)
vrijdag 19 augustus 2022

Markt, Deinze

EST is meer dan een schietwedstrijd. Het is een driejaarlijks feest waarbij schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende landen elkaar ontmoeten. Bij het EST gaat het, naast de strijd om de Europese konings- en prinsentitel, ook om de persoonlijke ontmoeting van alle Europese schutters. Wedstrijden in het schieten, het trommelen, het vendelen en het feestvieren versterken de onderlinge Europese banden en vriendschappen. Ook het samenkomen van de jeugdleden wordt in de E.G.S. bevorderd.

Harmonieorkest Deinze zal tijdens het weekend van 19-21 augustus de Eucharistieviering vrijdag 19 augustus om 16u00 in de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk muzikaal begeleiden. Zaterdag 20 augustus om 18u00 vindt in dezelfde kerk de Kroningsmis plaats waar we ook aanwezig zullen zijn. Op zondag om 12u00 start dan de grote optocht waarbij we samen met de Koninklijke Harmonie “Eendracht & Verbroedering” door het centrum van Deinze zullen marcheren.

Het volledige programma en meer informatie is terug te vinden op EST 2022.

Concert
Eindejaarsconcert Eindejaarsconcert
zaterdag 17 december 2022 om 20:00

Leietheater (theaterzaal)

Tickets

Het Harmonieorkest Deinze neemt je o.l.v. Kenny Van Heuverswijn mee op een unieke, spannende, mystieke ervaring: de uitvoering van “The Book of Urizen” van Jacob De Haan, een compositie voor harmonieorkest, zangstem (sopraan), mannelijke spreekstem en geluidscollages. Het stuk is geïnspireerd op het gelijknamige meeslepende, visionaire – door de dichter zelf geïllustreerde – gedicht van de Engelsman William Blake (1757-1827), die in de westerse literatuur en beeldende kunst een unieke plaats inneemt. Hij was niet alleen dichter en schrijver, maar ook graficus, schilder, illustrator, spiritist, religieus visionair en mystiek filosoof.

Concert